Smidig personalliggare från Cikado

Cikado erbjuder en helt elektronisk personalliggare som inte kräver annan utrustning än en smart mobiltelefon eller surfplatta. Inget behov av investering i utrustning, så som terminaler, programvaror till kontorsdatorer m.m. Det enda som krävs är att byggherren har ett konto hos Cikado och att entreprenörens personal har en smart mobiltelefon med Cikados kostnadsfria app.

Om en anställd inte har tillgång till smart mobiltelefon kan vederbörande ha sitt konto i en kollegas app, t.ex. förmannens, eller så kan byggherren tillhandahålla en surfplatta där personalen kan logga in och ut. Det enda som entreprenörens personal behöver registrera är sitt namn, id-nummer så som det står på id-kort/pass, arbetsgivarens namn (entreprenören) och dess organisationsnummer. Tjänsten fungerar alltså utmärkt för utländska entreprenörer, och några speciella id-kort á la ID06 behövs alltså inte. Programvaran finns på svenska, engelska, polska, litauiska och tyska.


Liggaren är hela tiden tillgänglig via Cikados hemsida genom byggherrens konto. Genom att generera en kod till Skatteverket, kan även Skatteverket enkelt logga in och ta del av liggaren när som helst utan att byggherren behöver lägga tid på detta. Något som förenklar kontrollerna för både byggherren och Skatteverket.


Kostnaden för tjänsten faktureras månadsvis och beror på hur många som loggar in och ut ur systemet under aktuell månad. Om färre än tre personer loggat in och ut under en månad kostar tjänsten ingenting. Det går alltså utmärkt att registrera sitt företag redan nu utan kostnad, så är det klart tills dess att entreprenören kommer.


För mer information läs på Cikados hemsida.

© Cascada AB 2017 - Webmaster: Jonas Möller Nielsen