Nyheter från Cascada

Få bättre effekt med biologiskt växtskydd

Appliceringsteknik för biologiska bekämpningsmedel är viktig för att få god effekt

Den sprutteknik och metodik som används i växthus, med framförallt handhållna sprutlansar, höga tryck och höga vätskemängder ger otillräcklig fördelning av sprutväskan och därmed en inte optimal effekt. Genom att förbättra handhavandet av den teknik som används idag och att utnyttja teknik som finns tillgänglig för bomsprutor är det möjligt att förbättra avsättningen av preparaten.

Temadag om svenska livsmedel - 25/11 Vara

Året med märkbara klimatförändringar?

Hur var det nu igen? Du kanske har fått både negativa och positiva bilder av ett år som detta. Exceptionell sommar med höga temperaturer, långvarig torka å ena sidan och höga vattenflöden å andra sidan. Nästan mogna spannmålsfält övergick till översvämmade åkrar. Trots allt blev årets skörd den största i mannaminne. …

Intryck från Elmia Garden 2014

Läs vad jag tyckte var höjdpunkterna på årets Elmia Garden 2014: nya högeffektiva högtrycksnatriumarmaturer, LED-lysrör för vanliga lysrörsarmaturer, handbok om bekämpning i yrkesmässig trädgårdsodling, hur du slipper kantskära kanten mellan gräsmatta och rabatt eller grusgång och lite till. Läs mer här.

PLATSER KVAR i kursen om förnybar energi

Ännu finns det platser kvar till kursen om förnybar energi i Linköping 15 oktober. Passa på att förkovra dig och dina kollegor/personal om förnybar energi. Kursern vänder sig till odlare som står i beredskap att byta ut olja eller gas eller som redan har förnybar energi och som vill lära sig mer för att få ut bästa möjliga nytta. Läs mer om programmet

Perenner på Hisingen - 15/10

Odlingen på Hisingen minskar men där finns tre duktiga perennföretag med kunder över hela landet! Äldre sorter från ”grönt kulturarv” introduceras tillsammans med nya från jordens alla hörn. Vi diskuterar sortiment, produktutveckling, odlingsteknik, marknad m m. 

Läs mer här.

© Cascada AB 2017 - Webmaster: Jonas Möller Nielsen