Nyheter från Cascada

Senaste nytt om elektroniska personalliggare

Nytt 1,5 cm

UPPDATERAD ONSDAG 30 DECEMBER 2015

Saker och ting börjar så smått att klarna när det gäller kravet på elektroniska personalliggare hos flertalet av Sveriges företagare efter årsskiftet, även om en del frågor fortfarande är obesvarade. Lite kort sedan senaste nyhetsblänktet:

  • Även myndighetspersoner omfattas av lagkravet och måste alltså skaffa ID06-kort, ifall de vistas mer än 4 h per dag på arbetsplatsen.

Nu är det lätt - sedan blir det tufft- skaffa elektronisk personalliggare i tid! 2

Nytt 1,5 cm

UPPDATERAD ONSDAG 30 DECEMBER 2015

De flesta har nog hört att det i byggbranschen blir krav på elektroniska personalliggare från och med 1 januari 2016, men få har nog satt sig in i vad det innebär, helt enkelt för att man inte är medveten om att kravet gäller DIG! Alla byggherrar som anlitar entreprenörer skyldiga att ha elektronisk personalliggare. …

Du ser andra - men ser andra dig?

IMG_0014.JPG

Alla vet vi nyttan av reflexer när vi är ute och går, men minst lika viktigt är att markera arbetsfordon och arbetsytor med varningspuckar. Förutom att omgivningen blir mer observant inom det markerade arbetsområdet hindrar det även att bilar parkerar sig i vägen för arbetsmaskinerna. Läs mer här och hitta länkar.

© Cascada AB 2017 - Webmaster: Jonas Möller Nielsen